Deşi a crescut cererea pentru închirierile de apartamente, preţurile chiriilor n-au mai înregistrat variaţii considerabile ca în alţi ani
În luna septembrie, proprietarii din Capitală au scos la închiriere cu 30% mai multe apartamente faţă de luna august a acestui an
Începerea anului universitar este aşteptată în fiecare an de cei interesaţi de închirierile de apartamente ca un nou suflu acordat pieţei. Deşi mulţi proprietari aşteptau acest moment ca pe unul care va dinamiza piaţa închirierilor, începerea noului an universitar din 2012 nu a reuşit să producă efectul scontat de aceştia. "Dacă în perioada de boom, cum a fost anul 2007, fluctuaţiile din iulie până în septembrie ajungeau şi la aproape 10%, în prezent, nu putem vorbi despre variaţii considerabile de la vară la toamnă, ci mai degrabă de corecţii sensibile, de până în 3-4%. Piaţa chiriilor este caracterizată de stagnare şi stabilizare încă de la începutul acestui an, iar această perioadă se conformează şi ea acestui trend. Ce putem spune că aduce în plus anul universitar este o creştere uşoară la nivelul cererii, comparativ cu lunile anterioare", a declarat, pentru Curierul Naţional, Silvia Vîlceanu, manager general al portalului de imobiliare AnunţuriParticulari.ro.
Pe un interval de 12 luni, chiria medie a scăzut la unităţile de două camere cu 1%, în timp ce variaţia înregistrată în 30 de zile, din august, până în septembrie 2012, a ajuns la o scădere de 3%. În cazul celorlalte tipuri de apartamente, statisticile site-ului de imobiliare indică pentru septembrie o uşoară creştere pe un interval de o lună, de până în 1,5%.
Ceea ce a reuşit totuşi să schimbe începerea anului universitar pe piaţa închirierilor a fost oferta imobiliară nou apărută pe piaţă.
"În primul rând, începerea anului universitar coincide cu vârful cererii pe segmentul chiriilor. Iar proprietarii care