Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cârjan, viceprimarul municipiului Orşova, împreună cu alte 25 de persoane, printre care şi politicieni din judeţul Mehedinţi au fost daţi în judecată de lichidatorii judiciari ai Combinatului de Hârtie şi Celuloză Celrom, fiind acuzaţi că în timpul în care AVAS le-a oferit funcţii de conducere la Celrom nu au supravegheat îndeaproape bunul mers al fabricii, care în cele din urmă a ajuns la faliment. Rând pe rând, cei care au reprezentat AVAS, 27 la număr, nu au făcut nimic ca fabrica să nu se închidă. Mai mult decât atât, au lăsat-o să intre în insolvenţă.
Ca proprietar al pachetului majoritar, AVAS şi-a numit, de-a lungul anilor, tot felul de personaje pe postul de administratori, de cele mai multe ori acestea fiind numite politic. Printre aceştia, regăsim oameni care în prezent ocupă funcţii importante în administraţia locală, precum Daniel Cîrjan, viceprimar la Severin, Constantin Negulescu, viceprimar la Orşova, Mednyanszky Ştefan Ladislau, secretar al Consiliului Judeţean Mehedinţi, dar şi politicieni locali cunoscuţi.
„Cei care au avut funcţii în Consiliul de Administraţie, fiind puşi acolo politic, ca să reprezinte AVAS, nu au făcut nimic ca fabrica să fie salvată şi, aşa cum este normal, trebuie să plătească. Sigur, cei care vor fi găsiţi vinovaţi vor plăti, sau cel puţin aşa sperăm. Situaţia este destul de gravă, pentru că într-un timp record fabrica a fost dusă la insolvenţă şi oamenii nu şi-au mai primit salariile“, a spus Gheorghe Talianu, lider de sindicat al angajaţilor Celrom.
Dosarul în care sunt judecaţi 27 de pârâţi se află acum pe rolul Tribunalului Mehedinţi şi are ca termen de judecată data de 15 octombrie, atunci când fiecare va trebui să îşi susţină cauza.
„Pe rolul Tribunalului Mehedinţi se află în curs de soluţionare cauza cu nr. 4842/102/2008/A13 în care pârâte