Decizia Tribunalului de emitere a unei ordonanţe prezidenţiale pentru suspendarea hotărârilor AGA prin care a fost schimbat Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia nu are efecte, întrucât deciziile au fost executate înaintea verdictul instanţei, susţin reprezentanţii acţionarilor.
Un grup de acţionari ai SIF Muntenia, coagulat în jurul lui Gheorghe Iaciu, se luptă de mai multe luni de zile să înlocuiască conducerea societăţii după ce au reuşit să schimbe Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor.
Tribunalul Bucureşti a emis, marţi, o ordonanţă prezidenţială de suspendare a două hotărâri AGA din 7 iulie de la SIF Muntenia (SIF4), prin care a fost revocat vechiul Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor şi numiţi noi membri. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs.
"Cu referire la hotărârea judecătorească pronunţată de Tribunalul Bucureşti (...) aceasta nu are niciun efect, întrucât ambele hotărâri ale adunării generale a acţionarilor au fost complet executate înainte de pronunţarea hotărârii judecătoreşti. Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor ales în 7 iulie 2012 funcţiona de multă vreme şi a adoptat nu mai puţin de 45 de hotărâri înainte de data pronunţării hotărârii judecătoreşti", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor.
Consiliul Reprezentanţilor Acţionarilor este suspendat până la soluţionarea irevocabilă a unui proces în care un grup de 17 mici acţionari ai SIF Muntenia cer anularea deciziilor AGA prin care a fost schimbată componenţa consiliului. Primul termen în procesul pentru anularea deciziilor AGA a fost stabilit pentru 23 noiembrie.
Acelaşi grup de acţionari a obţinut, în 19 septembrie, la Curtea de Apel Bucureşti, suspendarea provizorie a unei ordonanţe CNVM prin care instituţia a dispus anularea limitării drepturilor de vot în AGA din 7 iulie pentru un