Judeţul Vrancea beneficiază de o monografie economico-militară. Documentul cuprinde informaţii referitoare la principalele elemente geografice şi de infrastructură ale judeţului, resurse materiale, energetice şi umane, necesare pentru gestionarea unei situaţii de forţă majoră, în caz de război, sau pentru asigurarea ordinii publice şi securităţii naţionale.
Datele din acest document au fost furnizate de instituţii publice, iar unele au caracter secret. „Monografia conţine o introducere şi 18 anexe cu principalele date necesare structurilor militare şi administraţiei, pentru ca, în caz de conflict armat sau de urgenţă să se poată interveni. Monografia conţine 300 de pagini şi este clasificată ca secret de serviciu, datorită unor date transmise de unele instituţii furnizoare“, a spus Marius Antohi, şeful Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale a judeţului Vrancea, care a elaborat, împreună cu Consiliul Judeţean, acest document.
Monografia cuprinde şi diverse hărţi, actualizate. „Proiectul monografiei economico-militare a judeţului Vrancea se mânuieşte, gestionează şi păstrează corespunzător nivelului maxim de clasificare a documentelor din componenţă, secret de serviciu, aplicându-se întregului document măsuri de protecţie corespunzătoare. Este permis accesul la informaţii clasificate secret de serviciu numai în baza unei autorizaţii scrise“, se arată şi în raportul proiectului de hotărâre.
Câte un exemplar al monografiei a fost înaintat de către Consiliul Judeţean Structurii Teritoriale pentru Probleme Speciale a judeţului Vrancea şi Centrului Militar Zonal.
Judeţul Vrancea beneficiază de o monografie economico-militară. Documentul cuprinde informaţii referitoare la principalele elemente geografice şi de infrastructură ale judeţului, resurse materiale, energetice şi umane, necesare pentru gestionarea unei