Laura-Codruța Kovesi oscilează între șefi a DNA, la care este favorită, și postul de consilier la Bruxelles. Daniel Morar contestă procedura de selecție a Monei Pivniceru Sursa: AGERPRES
Peste 10 procurori şiau depus candidaturile pentru ocuparea funcţiilor de procuror- general al României şi de procuror-şef la DNA. Laura- Codruţa Kovesi candidează pentru şefia DNA. Cariera acesteia o recomandă drept favorită pentru şefia acestui parchet. Totuşi, ea a fost detaşată, în urmă cu două zile, la Bruxelles, pe postul de ministru- consilier, înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană.
Fostul şef al DNA, Daniel Morar, a contestat procedura de selecţie a ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, pentru cele mai importante funcţii de conducere din Ministerul Public. Cele două posturi de şefi sunt însă râvnite de mulţi magistraţi români.
Claudiu Dumitrescu. Este procuror DNA şi conduce în prezent Departamentului de Luptă Antifraudă. El este cunocut pentru anchetele făcute împotriva lui Gigi Becali („Valiza”), Şerban Brădişteanu (achiziţii de aparatură medicală pentru penitenciare), Magda Ţepoi (fraude pe fonduri europene), Ioan Avram –Mureşan şi Decebal- Traian Remeş („Caltaboşul”) şi Mihai Puwak (fraude fonduri europene). Candidează pentru şefia DNA.
Emil Moţa. Este unul dintre cei mai cunoscuţi procurori din judeţul Gorj şi vrea să fie procuror general al României. El a redeschis, în 2004, în baza unor probe ADN, ancheta în dosarul condamnării lui Marcel Ţundrea. Era vorba de cea mai mare eroare judiciară din istoria României. Moţa este cel care l-a acuzat de corupţie pe fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, dar, în final, acesta a fost achitat. Procurorul a fost sancţionat de CSM pentru ingerinţe în activitatea subordonaţilor.
Viorica Stoica. A fost prima femeie care a lucrat la Serviciul Anchete Specia