* Pe de-o parte, la televizor spuneau ca vai, gata cu vremea buna, se raceste si incepe perioada de ploi; pe cealalta, am cautat pe net si scria acolo ceva la modul ca sa stati linistiti la mese si sa consumati in continuare, ca nu se asteapta decat, cel mult, un fel de pacla, care nu-i poate rapi omului cheful. Mai ales ca urmeaza o perioada plina de chef, intelegeti la ce ne referim! Va fi Sarbatoarea Vinului, de parca n-ar fi vin tot anul, care se va impreuna cu Sarbatoarea Micilor, Sarbatoarea Hamsiilor si nu mai detaliem. Tare bine pica asta in an electoral, va fi sarbatoare, iar pelerinii vor veni din toate colturile patriei, purtand pelerine, fiindca va incepe si ploaia - chiar, daca Geta sau Vasile, din Runcu, Faurei sau Alesd, de pilda, vor sa vina sa se inchine la racla Sfintei Parascheva, de ce n-o fac in restul anului, ca sfanta tot acolo e, nu pleaca in concediu? * Dupa cum spuneam, e sarbatoare, care se inteteste, pe zi ce trece. Totusi, nu doar la Iasi e sarbatoare, cam peste tot s-a extins acest chef de chef. Ne aflam, acum, in toiul pregatirilor pentru ceea ce autoritatile din Zvardoaga numesc, eufemistic, o perioada de sarbatoare a urbei, iar nevestele participantilor numesc, direct, betivaneala. Legat de asta, am incercat sa aflam cum intampina producatorii cererea (chiar nevoia) de vin a consumatorilor: - Buna dimineata! Aveti vin, este vin bun? - Este si mult si bun, s-a facut anul asta, parca ca compensatie pentru criza si pentru situatia de la Oltchim, care tot vorbesc despre ele! - Interlocutorul nostru e producatorul independent de vin Antonel, poreclit si Otonel. De ce Otonel, domnule Antonel? De fapt, e un nume in tema... - Asa ma striga bunica, care nu putea striga Antonel, ca-i aluneca proteza pe gat si o inghitea. Unii colegi ma porecleau si Muscat, da' nu de la vin, ci ca prindeam muste. - Inteleg ca aveti vin mult si bun, dar ce legatu