Modificările aduse infrastructurii rutiere şi sistemelor de gestionare a traficului în zona centrală a Sucevei dau bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietonilor.
Mai exact, semafoarele montate de o parte şi de alta a sensului giratoriu, între cele două staţii de autobuze din Centru, şi în dreptul blocului turn (fostul Union) par mai mult să încurce traficul rutier, decât să-l fluidizeze.
Mai mult, nici siguranţa în trafic nu mai justifică prezenţa semafoarelor, din moment ce pietonii traversează mai mult pe roşu, printre maşinile care îi claxonează, cum e cazul la semaforul dintre staţii, în vreme ce la celălalt semafor, maşinile ajung să se bulucească în sensul giratoriu şi chiar să-l blocheze.
Punerea în funcţiune a semaforului pentru pietoni din dreptul staţiilor de aşteptare a autobuzelor TPL a bulversat total pietonii, care, dacă până acum traversau strada în condiţii acceptabile, profitând de momentele când traficul era mai redus sau de politeţea şoferilor, acum stau minute în şir, privind cu exasperare la semaforul care pare pe blocat pe roşu.
Cauza timpului de aşteptare foarte mare, pentru a putea traversa strada, stă atât în faptul că mulţi pietoni nu cunosc faptul că acel semafor este acţionat manual, de cei care vor să treacă, prin apăsarea butonului galben de pe stâlpii metalici montaţi pe laterale, dar şi în timpii de reacţie setaţi. Mai exact, pietonii trebuie să aştepte cam un minut după ce au apăsat pe butonul galben pentru ca semaforul să-şi schimbe culoarea, iar, în cazul în care alţii au trecut cu puţin timp înainte, comanda dată nu este preluată, deoarece, pentru fluidizarea traficului rutier, mai este setat şi un timp-tampon, ce nu permite acţionarea semaforului decât după alte zeci de secunde.
În aceste condiţii, la care se mai adaugă şi neştiinţa trecătorilor, cărora nu le sunt clare condiţiile de acţionare a sema