Este vorba de 24 de echipaje - unități călare – pregătite pentru a sprijini Poliția Locală a Municipiului București în menținerea ordinii și liniștii publice, în combaterea faptelor antisociale și aplanarea violențelor. Poliția călare a fost retrasă anul trecut după izbucnirea unui scandal legat de faptul că aceștia aplicau amenzi ilegale.
Patrula Călare a Municipiului București va acționa în marile parcuri ale orașului – în principal în Herăstrău, Tineretului și Carol. Acest mecanism este pus în funcțiune după ce în marile parcuri ale Capitalei au crescut considerabil faptele cu violență, dar și după ce mii de bucureșteni au cerut, în scris, prezența unităților călare care să le asigure liniștea pe străzile municipiului, susțin reprezentanții Poliției Locale București.
Pentru înființarea Patrulei Călare a Municipiului București, P.L.M.B. a deschis o procedură de cerere de oferte pentru serviciul de patrulare cu cai. La această cerere s-a prezentat un ofertant – singurul reprezentat în SEAP cu acest gen de servicii – societatea Fandax Group SRL. Astfel, acesteia i s-a atribut contractul prin care cele 24 de unități călare (cal și agent-călăreț), vor patrula și vor însoți echipajele P.L.M.B. în misiunile de asigurare a ordinii publice în Capitală.
Vor avea uniformă inscripționată „Patrula Călare a municipiului București”
Unitățile călare vor purta uniforme pe care va fi inscripționată denumirea Patrula Călare a Municipiului București, iar acestea vor avea atribuția de sprijin a forțelor P.L.M.B.
Călăreții vor sprijini echipajele P.L.M.B. în depistarea și combaterea faptelor antisociale, a scandalurilor și în menținerea ordinii și liniștii publice în marile parcuri ale Capitalei, însă nu vor putea da amenzi.
„Prin apariția Patrulei Călare a Municipiului București, P.L. M. B. încearcă să sporească gradul de siguranță în zonele marilor parcu