După întâlnirea cu directorii instituţiilor subordonate Ministerului Agriculturii, ministrul Daniel Constantin a avut o întâlnire şi cu fermierii din judeţ în cadrul căreia au fost discutate probleme legate de subvenţii, de impozitarea excesivă, politica agricolă comunitară din perioada următoare precum şi de accizarea pălincii.
Problemele fermierilor
Primul care a luat cuvântul a fost Gheorghe Bodea, directorul Ave Impex Satu Mare şi preşedintele Asociaţiei Avicole din Nord-Vestul României, care a spus că fermierii sătmăreni au probleme cu încasarea subvenţiilor, care de multe ori vin prea târziu şi că fermele avicole din judeţ au început să ramburseze creditele primite pentru diferite proiecte europene, iar din cauza faptului că subvenţiile vin târziu ar putea apărea sincope. Ministrul Daniel Constantin a precizat că până la finele acestui an vor fi alocate sumele necesare în domeniul avicol.
Preşedintele unei asociaţii agricole din judeţ, Liviu Buzgău, a reclamat faptul că subvenţiile din agricultură în România sunt mai mici decât cele din alte ţări ale Uniunii Europene ceea ce creează un handicap pentru fermierii sătmăreni, la care ministrul Agriculturii a răspuns că pe viitor se are în vederea creşterea acestora la 170 de euro/hectar. De asemenea, fermierul Cristian Moldovan a acuzat fiscalitatea excesivă în agricultură, la care ministrul Agriculturii a răspuns că se lucrează la un nou sistem de impozitare.
Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine din judeţ, Ioan Urda, a precizat că în România nu există niciun taur de prăsilă testat, iar fermierul Cornel Mureşan a făcut o serie de propuneri pentru eficientizarea activităţii în agricultura românească precum simplificarea birocraţiei, stimularea exporturilor, menţinerea în funcţii de conducere a celor competenţi indiferent de culoarea politică, înfiinţarea de depozite pen