Dr. MIRCEA PEIA - specialist medicină complementară şi reflexoterapie - Timişoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24
Ţinând cont de faptul că leucemia limfoblastică de fază acută este o patologie cu potenţial letal, care fără tratament alopat poate duce la deces în câteva luni, sfatul meu este să se continue, atât cât este necesar, protocolul terapeutic medicamentos iniţial, urmând ca pe parcurs să se asocieze şi un tratament naturist complementar. Spun asta deoarece, în mod normal, tratamentul leucemiei limfoblastice trebuie să urmeze obligatoriu următoarele două faze:
* Prima fază, numită terapie de inducţie, are rolul de a distruge cât mai multe celule leucemice, ducând la dispariţia (remisia) semnelor şi simptomelor de boală.
* Cea de-a doua fază, numită terapie de consolidare, se face pe parcursul remisiei şi are drept scop distrugerea oricărei celule leucemice rămase. Astfel, dacă în cadrul terapiei de inducţie efortul este direcţionat spre obţinerea remisiunii, de regulă prin administrarea chimioterapiei, în faza de consolidare este necesară administrarea chimioterapiei (în continuare) pentru distrugerea celulelor leucemice (limfoblaste) care persistă şi pot genera apariţia ulterioară a recăderilor. Concret, tratamentul de consolidare implică administrarea pe parcursul a 2-3 ani a chimioterapiei în doze mici. În altă ordine de idei, din spusele dvs. reiese că la externare s-a recurs la administrarea unui tratament mixt, format din asocierea unui produs citostatic cu unul imunosupresor (dexametazonă). Această abordare terapeutică denotă clar că, deocamdată, numărul de limfoblaste este mare şi îmi întăreşte convingerea că tratamentul convenţional trebuie continuat. Este important să înţelegeţi că Dexametazona - medicament imunosupresor din clasa corticosteroizilor - modifică răspunsul imun al organismului în mai mul