* începând de ieri, şase salariaţi ai CET în frunte cu liderul sindical au intrat în greva foamei pe timp nelimitat * protestatarii spun că nu se vor opri până când nu se va rezolva cel puţin problema salariilor restante * "cartierul general" al greviştilor a fost stabilit în biroul directorului, rămas liber după demisia lui Ionel Pătraşcu * de cealaltă parte, primarul spune că nu greva foamei este soluţia, ci mobilizarea generală pentru recuperarea datoriilor de la populaţie
Şase angajaţi ai CET Brăila au intrat de ieri în greva foamei, în condiţiile în care nu şi-au mai primit de trei luni salariile şi bonurile de masă. Acţiunea lor a fost gândită ca o completare a protestului celor aproximativ 100 de colegi care pichetează zilnic sediul companiei de termoficare.
Ziua de ieri a fost una infernală pentru operatorul de termoficare: salariaţii au redeschis seria pichetărilor, iar şase angajaţi în frunte cu liderul sindical au intrat în greva foamei.
Înarmaţi cu fluiere, pancarte şi instalaţie de sonorizare, protestatarii şi-au strigat nemulţumirile în curtea din faţa sediului companiei, cerând în cor demiterea conducerii unităţii, pe care o consideră responsabilă de situaţia deplorabilă a CET-ului. În plus, au cerut insistent să vină şi primarul să discute cu ei.
Motivul principal este arhicunoscut: restanţe la plata drepturilor salariale, însemnând lefurile şi tichetele de masă. Dar aceasta nu este singura revendicare a protestatarilor pentru că salariaţii de la CET susţin că, în actualele condiţii, va fi aproape imposibilă reluarea furnizării energiei termice către puţinii abonaţi care au mai rămas arondaţi sistemului centralizat de încălzire. Proaspăt instalaţi într-unul dintre birourile CET, cei şase grevişti au explicat care este situaţia în unitate: "Noi nu plecăm de aici până nu ne primim banii. Să fie clar! Oame