Oricât ţi-ar plăcea cartofii prăjiţi, află că există mâncăruri mult mai gustoase ce pot fi preparate din aceste legume. Îţi spunem azi cum să faci tartă, supă, ciorbă, musaca, tocinei cu cartofi, dar şi alte feluri bune de te vei linge pe degete. Oricât ţi-ar plăcea cartofii prăjiţi, află că există mâncăruri mult mai gustoase ce pot fi preparate din aceste legume. Îţi spunem azi cum să faci tartă, supă, ciorbă, musaca, tocinei cu cartofi, dar şi alte feluri bune de te vei linge pe degete.
Ingrediente aluat: 150 g făină, 120 g unt rece, 4 linguri de apă rece.
Umplutura: 2 cartofi mari, o ceapă medie, 200 g smântână, un ou, 100 g caşcaval, cimbru, sare, piper, 100 ml ulei.
Preparare: Se pun untul şi apa în congelator pentru 15 minute. Se spală şi apoi se fierb cartofii în coajă, după care se curăţă şi se taie felii. Se amestecă în robot făina, un vârf de linguriţă de sare şi untul rece tăiat cubuleţe. Se adaugă apa, lingură cu lingură şi se porneşte iar robotul până când aluatul se leagă. Se scoate aluatul din robot şi se pune pe o folie de plastic. Se aplatizează şi se dă la rece minimum 30 de minute. Între timp, se toacă ceapa rondele şi se căleşte în două linguri de ulei, cu sare, piper şi puţin cimbru. Se bate smântâna cu oul şi se încorporează caşcavalul ras. Se unge cu ulei o formă rotundă şi înaltă şi se pune jumătate din aluatul păstrat la rece, întins înainte cu sucitorul. Peste aluat se pune ceapa călită, apoi se aşază feliile de cartofi, peste care se toarnă amestecul cu smântână. Deasupra se pune a doua bucată de aluat. Se bagă tava la cuptor 30 de minute, până face crustă.
Ingrediente: 5 cartofi mari, 100 g brânză de burduf, 100 g şuncă, o ceapă, 100 g unt, sare, piper, sos de roşii.
Preparare: se spală cartofii şi se fierb în coajă. Se scurg de apă, se lasă câteva minute la răcit şi apoi se taie în jumătăţi, pe lungime şi se