Pictorul Vincent Castiglia, în vârstă de 30 de ani, îşi expune cele mai recente lucrări în celebrul cartier Soho din Manhattan, New York, piesa centrală a noii sale expoziţii fiind tabloul „Învierea", pe care l-a pictat cu propriul sânge.
Expoziţia pictorului newyorkez va fi accesibilă publicului toată luna octombrie şi cuprinde lucrări pictate de Castilia de-a lungul a 10 ani, potrivit Mediafax.
Vincent Castiglia mărturisea într-un interviu că experimentul s-a născut din nevoia de a se conecta cu propria operă „în cel mai intim mod posibil". Mai mult decât atât, pictorul spune că pictura sa nu diferă din punct de vedere al manierei de realizare de cea clasică, întrucât sângele uman are în compoziţie oxid de fier, un pigment care se regăseşte în multe dintre picturile tradiţionale.
Deşi reacţia publicului la opera lui a fost în mare parte pozitivă, spune el, au fost şi voci care i-au catalogat tabloul drept înfiorător sau chiar naiv, superficial: „Răspunsul meu pentru cei care nu îmi apreciază tabloul din acest punct de vedere este să se uite la mesajul pe care acesta îl transmite, fără a ţine cont de materialele din care este făcut. Pentru a spune despre o operă că este naivă sau superficială trebuie ca ea să fie lipsită de substanţă. Iar aici nu este cazul".
Realizarea tabloului a presupus schiţarea în cărbune şi extragerea, în intimitatea atelierului, a unei suficiente cantităţi de „vopsea". A urmat pictura propriu-zisă - o imagine suprarealistă în roşu aprins a unor corpuri umane aflate în diferite stadii de degradare.
Expoziţia lui Vincent Castiglia se concentrează pe două dintre temele favorite ale pictorului - efemeritatea şi armonia dintre viaţă şi moarte.
Tablourile pictorului newyorkez sunt bine cotate pe piaţa de artă din Statele Unite, ele fiind estimate şi la suma de 26.000 de dolari. Recent,