Un nou studiu de la Universitatea din Cornell arata ca diversi factori dintr-un restaurant pot afecta in bine sau in rau cantitatea de hrana pe care o consumi. Cu cat atmosfera este mai relaxanta si satisfacatoare, cu atat oamenii mananca mai putin, caci se bucura mai pe indelete de mancarea din fata lor.
Poate ca de aceea oamenii mananca mult mai mult in fast-food-uri, din cauza agitatiei de acolo, potrivit Huffington Post. Iata de ce trebuie sa tii cont, atunci cand iei masa, daca nu vrei sa exagerezi cu mancarea:
Foloseste o furculita mai mare
Conform unui studiu recent, persoanele care folosesc o furculita mai mare consuma mai putina hrana decat celelalte. Din fericire, majoritatea restaurantelor au tacamuri mai mari decat cele pe care le avem acasa.
O posibila explicatie pentru acest fenomen ar putea fi aceea ca furculitele mici ii fac pe oameni sa simta ca nu mananca mare lucru si, de aceea, pot ajunge sa exagereze.
Mananca dintr-un bol mai mic
Cercetatorii americani arata ca oamenii consuma cu 31% mai multa inghetata atunci cand mananca dintr-un bol de 950 de grame, fata de unul de 480.
Oamenii de stiinta spun ca asta se intampla pentru ca avem tendinta de a consuma 92% din cat ni se pune in farfurie.
Dormi suficient
Cercetatorii de la Universitatea din Columbia au descoperit ca lipsa somnului afecteaza numarul de calorii ingerate. Femeile care dorm doar 4 ore pe noapte consuma cu 329 de calorii mai multe calorii intr-o perioada de 9 ore dupa trezire, comparativ cu cele care care au avut o noapte odihnitoare. Diferenta, in cazul barbatilor, este de 263 de calorii.
Ai grija unde mananci
Locul unde mananci are cateodata la fel de multa importanta ca ceea ce mananci, dupa cum spun cercetatorii americani. De exemplu, persoanele care urmar