În filmul privatizărilor care rulează în aceste zile în ţară, o secvenţă este şi rămâne publică: Televiziunea Română. Înglodată-n datorii, televiziunea publică sta pe un butoi cu pulbere. Aflată-n faţa primului amplu proces de restructurare şi cu un consiliu de administraţie invalidat de Curtea Constituţională, Televiziunea Română îşi joacă supravieţuirea.
Îi trebuie o nouă organizare, o nouă strategie şi o nouă imagine care să îi asigure supravieţuirea şi, într-un final reuşit, să îi asigure şi profitul.
Claudiu Săftoiu, preşedintele TVR, a răspuns invitaţiei lui Victor Ciutacu, vineri seară, la emisiunea "Vorbe Grele", unde a vorbit despre situaţia în care se află televiziunea naţională.
În TVR mai sunt 3302 angajaţi. Potrivit celor spuse de Săftoiu, "în data de 20 noiembrie vor mai fi doar 2395 de persoane angajate".
Preşedintele-Director General al TVR a declarat că impactul bugetar asupra televiziunii, în ceea ce priveşte măsura de restructurare, este unul destul de benefic.
"Din punct de vedere al reducerii de personal, cheltuielile se vor reduce cu 30% (...) Din taxa pe care o colectăm, de 23 de milioane, peste 6 milioane de lei se duc pe salarii", a spus Claudiu Săftoiu, vineri, la Antena 3.
Întrebat dacă a primit ajutor financiar din partea Guvernului, Săftoiu a declarat că toate datoriile plătite până în prezent au fost făcute din banii rămaşi în urma unor reduceri masive de cheltuieli.
"Guvernul nu a dat niciun ban. A făcut deja destule", a adăugat preşedintele TVR.
Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3
În filmul privatizărilor care rulează în aceste zile în ţară, o secvenţă este şi rămâne publică: Televiziunea Română. Înglodată-n datorii, televiziunea publică sta pe un butoi cu pulbere. Aflată-n faţa primu