Zeci de blocuri bucureștene sunt proaspăt zugravite și au termopane. Altele au schelele pe ele, iar proprietarii imobilelor care nu au fost anvelopate se uită cu jind la blocul vecin reabilitat. Cert este că toată lumea vrea termopane gratis. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Doar blocurile construite în perioada 1950-1990 și care se înscriu pe lista primăriilor pot intra în Programul de Reabilitare Termică. Mai mult, chiar dacă legea prin care autoritățile locale pot prelua partea de cheltuieli a proprietarilor este valabilă pentru toată țara, doar în Capitală programul a căpătat amploare. Motivul: celelalte primării sunt prea sărace ca să facă reabilitare.
Astfel că, în timp ce în țară pot fi numărate pe degete blocurile anvelopate, în Capitală sunt mii de imobile finalizate.
Miza electorală peste patru ani
Cert este că edilii bucureșteni care nu vor finaliza blocurile în cei patru ani de mandat ar putea pierde cursa electorală care va avea loc peste patru ani. Motivul: toți primarii au promis, în iunie 2012, că vor reabilita blocurile din sectoarele pe care acum de conduc.
Numai că, parlamentarii susțin că programul este discriminatoriu, mai ales că se folosec bani de la bugetul local pentru a monta ferestre termopan la apartamente private. Și, ca să fie echitate, aceștia propun ca de Programul de Reabilitare să beneficieze și cei care stau la casă.
Dumneavoastră ce credeți? Cine ar trebui să beneficieze gratuit de Programul de Reabilitare Termică și cât de discriminatoriu este programul?
Citiți și: Marea batjocură a reabilitării: Primăria nu mai pune gratis termopaneMinciuna lui Vanghelie despre reabilitarea termicăSe dau înapoi banii cheltuiți pe reabilitare termicăReabilitarea a intrat în concediuCum să faci reabilitare termică şi să nu mai plătești impozitÎnchiderea balcoanelor „încarcă” factura de reabilitare termicăLinie verde pent