Bombardamente intense au avut loc la graniţa dintre Turcia şi Siria, miercuri seară. Conform presei internaţionale, partea siriană a fost cea care atacat cu obuze un sat din Turcia, ucigând cinci oameni. Imediat Turcia a ripostat, iar bombardamentele la graniţă au continuat şi ieri, toată ziua. Bombardamente intense au avut loc la graniţa dintre Turcia şi Siria, miercuri seară. Conform presei internaţionale, partea siriană a fost cea care atacat cu obuze un sat din Turcia, ucigând cinci oameni. Imediat Turcia a ripostat, iar bombardamentele la graniţă au continuat şi ieri, toată ziua.
Miercuri seară, întreaga lume s-a temut că porneşte un nou război, în replică la agresiunea comisă de Siria, care a atacat, din senin, un sat aflat la graniţa cu Turcia. Replica acesteia nu a întârziat, fapt ce a determinat imediat o reuniune de urgenţă a statelor membre NATO, care şi-au afirmat sprijinul pentru Turcia, în vreme ce Siria şi-a exprimat condoleanţele pentru incident şi a promis investigarea atacurilor.
Mai mult, NATO a cerut agresorilor sirieni să întrerupă imediat bombardamentul şi să înceteze încălcarea principiilor de drept internaţional. Cu toate acestea, obuzele au explodat şi ieri, toată ziua, pe ambele teritorii, iar Parlamentul de la Ankara a autorizat operaţiuni militare în Siria, ceea ce ar putea însemna în curând implicarea aliaţilor NATO, deci şi a României. Titus Corlăţean, ministrul român de externe, a precizat, ieri, poziţia ţării noastre. “România va acţiona solidar şi concordant cu ceilalţi membri ai NATO şi pe măsură ce lucrurile vor evolua, noi sperăm să se fi depăşit acest episod tensionat, dar evident că vom fi într-o strânsă coordonare cu ceilalţi aliaţi, iar poziţia NATO este foarte clară şi a fost deja exprimată”.
Liderul islamist Omar Bakri a declarat, într-un interviu publicat de cotidianul bulgar “24 ceasa”, că Bulgaria, România,