Săptămâna viitoare, în perioada 12 – 14 octombrie 2012, sucevenii, dar şi cei aflaţi în trecere prin Suceava sunt aşteptaţi să se bucure de roadele toamnei, de la bucate alese, produse tradiţionale, până la preparate naturiste, la cea de a II-a ediţie a Serbărilor Toamnei Bucovinene.
Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Shopping City Suceava, îşi aşteaptă vizitatorii cu cele mai bune şi mai gustoase produse tradiţionale, 100% naturale.
Produse tradiţionale
Bulz ardelenesc, tocăniţă de berbecuţ la ceaun, pastramă de oaie la grătar, gogoşi, brânză de burduf în coajă de brad, costiţă afumată, zacuscă, murături, caltaboşi, prăjituri de casă, urdă, caş, păstrăv în cobză, pălincă şi multe alte produse vor încânta simţurile participanţilor, o parte din ele fiind preparate chiar sub ochii vizitatorilor.
Expozanţii vor fi prezenţi cu delicioase produse tradiţionale din carne (tocăniţă de berbecuţ la ceaun, pastramă de oaie la grătar, şunculiţă ţărănească, caltaboşi, păstrăv în cobză, cârnăciori de oaie, cârnaţi ardeleneşti, cârnaţi de casă, cârnaţi tradiţionali, cârnaţi de vită, ceafă afumată, costiţă afumată, muşchi file, muşchi împletit, muşchi montana, slănină afumată, tobă, cârnaţi ţărăneşti, muşchiuleţ de porc, şuncă, şorici, jambon tradiţional, pastramă de vită, pastramă de oaie), dar şi lactate (bulz ardelenesc, brânză de burduf în coajă de brad, brânză cu chimen, ardei şi busuioc, caşcaval cu chimen, caş afumat, caşcaval, urdă, unt de casă, telemea, iaurt, sana, lapte bătut, brânză de vaci, urdă, caş).
Delicatese dar şi produse ecologice
Nu puteau lipsi produsele de panificaţie şi patiserie (cozonaci de casă cu stafide şi rahat, sărăţele, covrigei săraţi cu chimen, ciocolată de casă, salam de biscuiţi, plăcinte, gogoşi tradiţionale, nuga, dulciu