După ce un client din Canada a întrebat conducerea McDonald’s care este motivul pentru care produsele care se vând aici nu se strică şi nici nu putrezesc, şefii lanţului de restaurante de tip fast-food au decis să desluşească acest mister.
Dorind să ofere un răspuns corect la întrebarea clientului, reprezentanţii McDonald’s au vorbit cu medicul Keith Warriner, care lucrează la Universitatea Guelph, Canada, scrie Yahoo Finance.
Medicul a încercat să ofere o explicaţie plauzibilă la experimentele făcute în repetate rânduri şi postate pe internet care arătau cum produsele McDonald’s, printre care burgerii şi cartofii prajiti, nu se strică şi nici nu putrezesc, deşi stau multe zile la temperatura camerei.
Warriner este de părere că motivul pentru care produsele cumpărate de la McDonald’s nu se strică nu ţine de vreun adaos de chimicale pe care lanţul de restaurante l-ar folosi, aşa cum se credea iniţial. Potrivit medicului, hamburgerii cumpăraţi de aici sunt la fel ca toate celelalte produsele alimentare, mai exact acestea încep să putrezească doar în anumite condiţii.
“După ce carnea pentru un hamburger este gatită, aceasta se usucă. Atunci când preparatul este lăsat în camera, hamburgerul continuă să piardă apă şi de aceea acesta se usucă mai rău în loc să putrezească”, spune specialistul.
Keith Warriner precizează că unele produse alimentare, printre care şi hamburgerii de la McDonald’s, putrezesc doar în anumite condiţii. „Dacă vreţi să vedeti cum putrezeşte un hamburger trebuie să îl ţineţi învelit într-o folie, care să împiedice uscarea lui. De asemenea, pentru ca un astfel de aliment să înceapă să putezească ar trebui să îl lăsaţi într-o cameră unde umiditatea este ridicată, ca de exemplu baia. Acelaşi experiment îl puteţi realiza şi în cazul sandvişurilor făcute în casă”, a declarat medicul.
În urmă un an şi gândul a soli