Aproximativ 2.500 de cereri au fost primite de către autorităţile federale americane de la cetăţeni a căror avere este estimată la un milion sau mai mult de dolari.
Milionarii americani au decis să-şi îmbunătăţească situaţia materială şubrezită de criză pe seama statului, într-un moment în care SUA traversează cea mai gravă situaţie economică din anii 30 ai secolului trecut, potrivit The Daily Mail. Cereri pentru alocaţia de şomaj au depus încă aproape un milion de persoane cu venituri anuale de aproximativ 100.000 de dolari, ceea ce nu este chiar puţin într-o ţară în care majoritatea populaţiei trăieşte de la salariu la salariu.
Printre alte exemple frapante de aroganţă, autorităţile evocă solicitarea pentru ajutor guvernamental venită din partea a 18 gospodării, în condiţiile în care veniturile acestora depăşesc 10 milioane de dolari pe an. Experţii explică această absurditate prin faptul că este posibil ca cineva dintre milionari să fi lucrat doar câteva luni, iar restul anului să fi stat fără activitate sau poate că milioanele de dolari aparţin rudelor acestora.
În 2009, circa 11,3 milioane de americani au solicitat alocaţie de şomaj, menţionează un raport al comisiei de experţi a Congresului.
Aproximativ 2.500 de cereri au fost primite de către autorităţile federale americane de la cetăţeni a căror avere este estimată la un milion sau mai mult de dolari.
Milionarii americani au decis să-şi îmbunătăţească situaţia materială şubrezită de criză pe seama statului, într-un moment în care SUA traversează cea mai gravă situaţie economică din anii 30 ai secolului trecut, potrivit The Daily Mail. Cereri pentru alocaţia de şomaj au depus încă aproape un milion de persoane cu venituri anuale de aproximativ 100.000 de dolari, ceea ce nu este chiar puţin într-o ţară în care majoritatea populaţiei trăieşte de la salariu la salariu. @