22 septembrie 2012 - Contul de Facebook al "Rotenberg Winery”: "Astăzi îl avem încă o dată ca oaspete în Romînia pe Leonard Cohen. Ca de obicei, cei de la VIP şi echipa artistului se vor bucura de vinul Rotenberg. Recomand tuturor să cumpere ultimul lui album Old Ideas. Mai ales celor apropiindu-se sau trecuţi de 60 de ani.”
1991, Israel: Se acordă premiul de stat inginerului Mihail Rotenberg pentru inovaţii în comunicaţii (switch-uri). Adaugă la asta şi pionieratul în dezvoltarea tehnologiei Wi-Fi.
Autorul textului de pe Facebook este inginerul de "ieri”, din Israel: Mihail Rotenberg (60 de ani). Business-ul IT&C a fost lichidat aproape în întregime, optând din 2007 pentru viticultură. Împodobită cu Merlot, dar şi cu o cramă în centrul comunei Ceptura de Jos - Prahova.
"Vinul s-a transformat dintr-un obiect de cult, datorită efectelor halucinogene ale alcoolului, într-un obiect de cultură. Exact ca şi cartea (…) Să ai o vie, satisface mult mai mult snobismul oamenilor (iar snobismul este şi un lucru bun) decât să ai un restaurant. Să ai o vie e ceva similar cu o colecţie de artă, este o activitate culturală care îmi satisface mie sufletul. Iar imaginea pe care vreau eu să o proiectez acum nu e a unui om de afaceri, ci a unui om de cultură”. Cuvinte care capăta mai multă consistenţă şi graţie locului în care se desfăşoară discuţia. Ştiu, vă gânditi deja la cramă şi la cele câteva sticle de vin Rotenberg bine aerate (Emeritus, Menestrel, Rapsod), potrivit de răcite şi însoţite de brânzeturi frantuzeşti...Suntem însă undeva prin cartierul Primăverii, într-o vilă ticsită cu artă românească interbelică: Victor Brauner este la mare preţ iar Tristan Tzara răsare extrem de burghez dintre nişte rame aurite.
A plecat în Israel în 1979, începându-si activitatea de cercetare în domeniul comunicaţiilor militare la firme precum Motorola. Pără