Nimic din ce ne-am imaginat vreodată nu ne depăşeşte puterile, ci doar cunoştinţele actuale.
Theodora Rozak
_______________________________
După atâtea informaţii legate de tehnica reconectării, am ajuns la momentul descrierii tratamentului în sine.
Odată cu începerea terapiei, terapeutul îl îndeamnă pe beneficiarul ei să-şi concentreze atenţia în interiorul corpului şi să o lase să călătorească prin el. Cu această ocazie se virează atenţia acestuia de la eventuale alte gânduri.
În cartea sa, "Reconectarea”,doctorul Eric Pearl descrie modul în care efectuează această terapie sau, mai bine zis, recomandă cum trebuie să fie efectuată.
Se stabileşte conexiunea cu câmpul pacientului, ţinând mâinile la o distanţă de acesta cuprinsă între câţiva centimetri şi aproape un metru. Deplasându-le în această plajă, se conştientizează contactul cu propriile senzaţii, observând reacţiile persoanei.Este recomandat ca aceasta să stea întinsă pe o masă de masaj sau un pat. Se observă în ce fel mişcarea mâinilor afectează registrele care se manifestă. Modificarea acestor registre corespunde diferenţelor de intensitate şi caracter simţite în mâinile terapeutului şi în jurul lor. După familializarea cu energiile, încep să apară, la nivel de sentimente, reacţii dinamice în organism. Nu contează partea corpului cu care se începe terapia. Poate fi capul, pieptul sau chiar picioarele. Nu trebuie forţată starea de simţire a tratamentului. Orice senzaţie ce se face prezentă este bună. Important este faptul că se simte, nu ce se simte. Apoi mâinile se deplasează relaxate, lent, înainte şi înapoi sau cu mişcări circulare mici până se găseşte confluenţa. Atunci energia proprie intră pe un alt tărâm, fiinţa terapeutului cunoscând o percepţie de o profunzime nouă, integrând această forţă în propria-i existenţă. Găsind ritmul care amplifică lun