Bijuteria nu se invata de la sine. Creativitatea nu se poate manifesta in lipsa unor tehnici, iar cunostintele teoretice despre materiale nu sunt suficiente pentru prelucrarea lor.
Scoala de Bijuterie Contemporana Assamblage organizeaza, in Bucuresti, cursuri de initiere intr-una dintre cele mai frumoase meserii din lume. A fost initiata, in 2010, de catre designerul David Sandu, care este multumit de faptul ca numarul cursantilor creste, incet dar constant.
Scoala de Bijuterie Contemporana poate fi inceputul unei afaceri de succes. Nu numai absolventii facultatilor de arte plastice pot apela la aceste cursuri, ci orice iubitor de frumos cu un strop de creativitate si dorinta de a invata.
Pretul unui curs este destul de piperat. Un curs costa in jur de 430 de euro plus TVA, si dureaza aproximativ doua saptamani, iar participarea la un workshop organizat de Assamblage costa 175 de euro plus TVA. O investitie minima intr-un atelier de bijuterie este intre 500 si 800 de euro. Fireste, la aceste costuri se adauga materiale, pietre semipretioase sau pretioase.
Abolvent al Academiei de Arta Bucuresti, David Sandu s-a remarcat in domeniul bijuteriei de autor prin numeroase expozitii in tara si pe plan international.
Primul artist roman care a participat la prestigiosul targ de bijuterie Inhorgenta, de la Munchen, si furnizor oficial al Casei Regale a Romaniei, David Sandu a povestit, in cadrul unui interviu acordat Ziare.com, ce l-a determinat sa deschida Scoala de Bijuterie Contemporana, precum si modul in care creativitatea poate deveni afacere.
Cum v-a venit ideea sa faceti o scoala de bijuterie?
Am primit intotdeauna in atelier oamenii interesati de bijuterie. Nu am avut restrictii sau conditionari pentru cei care doreau sa se apropie de acest domeniu intr-un mod serios. Insa cei interesa