Peste 20 de persoane care au protestat faţă de mutarea Halei Matache au fost ridicate de jandarmi şi duse la Secţia 3.
Aproximativ 30 de oameni, în majoritate tineri, s-au adunat în apropierea Halei Matache, mergând în jurul clădirii pentru că nu aveau autorizaţie de protest.
Acţiunea a fost anunţată în forma unui „lanţ uman în jurul Halei Matache”, fără să se fi solicitat o autorizaţie în acest sens. Printre protestatari s-au numărat şi activişti pentru patrimoniu, informează Mediafax. Aceştia au mers în grup în jurul clădirii, purtând afişe inscripţionate cu mesajeje: Hala Matache e o valoare. Dacă se demolează, e irecuperabilă", "Hala Matache nu e o clădire, e Bucureştiul!", "Dacă hala e demolată, noi pierdem bani", "Respectaţi legea! Organizaţi concurs!".
Locuitorii din zonă sunt însă de părere că hala este „un focar de infecţie” şi că ar trebui mutată.
În jur de 25 de protestatari au fost urcaţi în dubele forţelor de ordine şi duşi la Sectia 3 de Poliţie pentru identificare. După un drum la secţie de circa 20 de minute şi alte trei sferturi de oră petrecute acolo, pentru a li se întocmi procese verbale în care li s-a dat un avertisment, oamenii au fost lăsaţi să plece.
Printre persoanele duse la secţia de poliţie au fost Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", şi Doina Wella, de la Fundaţia Pro Patrimonio.
"Un jandarm m-a strâns foarte tare şi mi-a sucit braţul, deşi nu mă opuneam, când am urcat în dubă. Am întrebat de nenumărate ori în maşină cum îl cheamă, până când s-a prezentat. Am întrebat de asemenea de mai multe ori de ce am fost ridicaţi şi unde suntem duşi şi nu ni s-a spus nimic. Deci eşti ridicat în mod arbitrar, brutal şi fără să ţi se spună nimic", a spus Doina Wella, adăugând că jandarmii folosesc intimidarea şi le interzic celor arestaţi să folosească telefonul mobil.
Nicuşor Dan a spus