Ingrediente
10 ouă
200 g zahăr tos
2 pliculețe zahăr vanilat
5 linguri pesmet
5 linguri făină
5 linguri cacao
5 linguri miere
1/2 pliculete praf de copt
50 ml lapte
270 ml ulei
1 praf sare
Mod de preparare:
Prepararea blaturilor: Separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă cu zahărul tos şi cel vanilat. După ce s-a topit zahărul, se pun făina şi praful de copt şi se amestecă până la omogenizarea completă. Se adaugă cantitatea de cacao, amestecând până la omogenizare, după care se pun pesmetul, laptele, uleiul şi mierea, continuând să amesteci.
Într-un bol separat se pun albuşurile cu puţină sare şi se mixează până se obţine o spumă consistentă şi tare. Peste aceasta se adaugă compoziţia cu cacao pregatită mai sus. Se amestecă pentru a încorpora cele două compoziţii. Compoziţia obţinută se împarte în două şi se pune fiecare jumătate în câte o tavă, încare am aşezat în prealabil hârtie de copt. Se bagă în cuptorul preîncălzit.
Pentru prima glazură:
240g ciocolată cu lapte
140g de margarină
2 linguri de apă
4 linguri de ulei
Prepararea glazurii: Rupe ciocolata bucăţele într-o cratiţă. Adaugă, după ce ai pus-o la foc mic, margarina sau untul, apa şi uleiul, până se topesc şi omogenizează.
Pentru glazura 2 (de deasupra prăjiturii)
220g de ciocolată cu lapte
100g de unt
3 linguri de ulei
1 lingura de apă
1 lingură zahăr pudră
Cea de-a doua glazură, de deasupra, se prepară exact ca prima.
Pentru cremă:
700 ml frişcă
1 pliculeţ de gelatină
3 linguri de lapte
2 lingura de miere
1 sticluţă esenţă de vanilie
Prepararea cremei: Plicul de gelatină se dizolvă într-un pahar cu 200 ml de apă. Separat, frişca se bate la mixer până se întăreşte, după care se adaugă mierea, laptele, esenţa de vanilie, gelat