Nici bine nu au început săptămâna aceasta să fie distribuite ajutoarele alimentare trimise de UE pentru persoanele defavorizate, că această activitate a şi fost sistată, ca urmare a unor modificări legislative apărute recent.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri că, în urma primirii unei notificări de la Consiliul Judeţean, referitor la modificarea condiţiilor de acordare a ajutoarelor alimentare de la UE, s-a luat decizia ca pachetele cu alimente să nu mai fie distribuite pentru o scurtă perioadă de timp.
„Vom sista pe moment distribuirea alimentelor pe care le avem pregătite – făină albă, orez, ulei, paste făinoase, biscuiţi, fasole, mazăre, bulion, roşii în bulion, zahăr, în aşteptarea modificărilor făcute la hotărârea de Guvern, în ideea de a creşte numărul beneficiarilor”, a spus Ion Lungu.
Până în prezent, beneficiarii ajutoarelor alimentare de la UE erau pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, persoanele cu handicap grav, şomerii indemnizaţi şi beneficiarii Legii venitului minim garantat.
Edilul sucevean a apreciat intenţia Guvernului de a acorda ajutoare şi altor categorii sociale: „Sunt mulţi care vin şi solicită aceste ajutoare deşi nu se încadrează în plafoanele impuse de lege”.
Iniţial, produsele alimentare de la UE urmau să ajungă la 5.880 de suceveni, adică 192 de persoane beneficiare de ajutor social, 692 de şomeri, 2.371 de pensionari şi 2.325 de persoane cu handicap grav. Produsele alimentare provin din stocurile comunitare de intervenţie destinate celor mai defavorizate persoane, finanţarea asigurându-se din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), în cadrul schemelor de reglare a pieţei.
Nici bine nu au început săptămâna aceasta să fie distribuite ajutoarele alimentare trimise de UE pentru persoanele defavorizate, că această activitate a şi fost sistată, ca urmare a unor modificări legislati