În perioada 9-14 octombrie, Teatrul Naţional din Craiova va omagia personalitatea lui Caragiale printr-o „Săptămână Caragiale“ în care actorii din Bănie vor prezenta integrala pieselor marelui dramaturg român, iar Tudor Gheorghe va susţine un regal artistic intitulat „Nu se poate cu de toate“
Anul 2012 este dedicat maestrului umorului românesc, Ion Luca Caragiale, şi poartă denumirea simbolică de „Anul Caragiale“. Pe 30 ianuarie s-au împlinit 160 de ani de la naşterea lui I.L. Caragiale, iar în luna iunie s-au marcat 100 de ani de la moartea marelui dramaturg. În cadrul manifestărilor dedicate „Anului Caragiale“, la Teatrul Naţional din Bănie, în perioada 9-14 octombrie, este programată „Săptămâna Caragiale“, perioadă în care cei interesaţi vor avea privilegiul de a viziona o integrală a operei marelui dramaturg român în interpretarea colectivului artistic craiovean, cât şi alte spectacole ale unor colective artistice invitate: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul „Masca“ Bucureşti, Centrul Cultural „Jean Bart“ Tulcea. Un regal artistic Caragiale va fi pe 10 octombrie, recitalul maestrului Tudor Gheorghe, „Nu se poate cu de toate“, acompaniat de Orchestra „Iunion“, condusă de Marius Hristescu.
Craiova este un oraş îndrăgit de marele dramaturg, al cărui unchi, Costache Caragiale, a fost primul director al teatrului din oraș. Conform „Istoriei Teatrului Naţional“ (de Al. Firescu şi Constantin Gheorghiu), Ion Luca Caragiale a venit în Bănie de patru ori, inclusiv pentru a conduce repetițiile la prima montare a „Scrisorii pierdute“ (în stagiunea 1886-1887, la doi ani de la premiera bucureşteană). În 1896, I.L. Caragiale - venit pentru a patra oară la Craiova - a ţinut conferinţa „Păreri literare“.
Naţionalul craiovean a iniţiat, începând cu 1976, 21 de ediții ale „Zilelor Caragiale“. Totodată, „Integrala Caragiale“ a fost făcută în anii ‘80 de TNC: cel