Hidranţii din Bucureşti îngreunează, de foarte multe ori, intervenţia pompierilor la un incendiu, pentru că fie nu sunt funcţionali, fie sunt acoperiţi prin asfaltare sau obturaţi de maşinile care parchează pe locurile unde sunt amplasaţi de către Apa Nova sau administraţiile locale.
'Problemele apar din cauza faptului că există hidranţi care nu mai sunt în stare de funcţionare, sunt înfundaţi, sunt asfaltaţi din greşeală şi acestea sunt lucrurile care ne întârzie intervenţia. (...) În acel moment, căutăm o altă sursă de apă. După ce se termină intervenţia, colaborăm cu Apa Nova, le spunem că noi ştim că în locul respectiv trebuia să existe un hidrant şi facem verificări. Au mai fost cazuri în care s-a spart asfaltul şi a fost găsit hidrantul. O altă problemă este că şi acolo unde hidranţii sunt marcaţi există autoturisme parcate şi practic nu putem folosi acea sursă de apă. Au fost cazuri în care a trebuit să solicităm sprijin pentru ca maşinile să fie ridicate pentru că ne încurcau intervenţia sau ne acopereau sursele de apă', a declarat, pentru AGERPRES, Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti.
În Capitală sunt 15.330 de hidranţi, dintre care peste 3.600 în sectorul 1, aproximativ 2.800 în sectorul 2, în jur de 2.200 în sectorul 3, 1.900 în sectorul 4, circa 3.000 în sectorul 5 şi aproximativ 1.700 în sectorul 6.
Pompierii cunosc exact zonele unde există hidranţi amplasaţi de către Apa Nova sau de autorităţi, dar ştiu şi care sunt locurile unde întâmpină greutăţi pe timpul misiunilor din cauza lipsei sau a disfuncţionalităţii acestora.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti are la fiecare subunitate un raion de intervenţie care monitorizează hidranţii din Capitală. Angajaţii ISU ţin evidenţa cu privire la adresele unde sunt amplasaţi hidranţii, precum şi dacă aceştia funcţionează sau nu.