Casa din Piaţa Sfatului nr. 16 şi-a deschis, vineri, porţile pentru toţi braşovenii curioşi să vadă cum arăta imo- bilul monument istoric, aflat mulţi ani în restaurare.
Potrivit preotului Peter Demuth, de la Biserica Neagră, construcţia acestei case a început cam în aceeaşi perioadă cu cea a Bisericii Negre. Bogăţia ei o constituie frescele renascentiste. Într-una din camerele deschise publicului, pe boltă se puteau vedea frescele florale, dar şi o scenă biblică. „Casa aceasta a fost o casă burgheză. Această cameră se pare că era o cameră de oaspeţi, frescele având şi darul de a dovedi bogăţia proprietarului”, a spus preotul Peter Demuth. Într-o altă cameră deschisă publicului, vizitatorii i-au putut vedea la lucru şi pe doi restauratori care, încet şi cu multă migală, încearcă să mai salveze ce se poate din ceea ce o dată a fost o pictură murală. Mai mult, aceştia au oferit şi câteva explicaţii celor interesaţi de munca lor. Potrivit preotului Peter Demuth, lucrările de restaurare sunt programate să se încheie în luna februarie 2013. „Proprietarul, respectiv Parohia Evanghelică C.A, intenţionează să transforme acest imobil într-un centru cultural. Vor fi deschise aici o librărie, un muzeu al comunităţii evanghelice, dar şi o cafenea culturală”, a încheiat Peter Demuth.
Casa din Piaţa Sfatului nr. 16 şi-a deschis, vineri, porţile pentru toţi braşovenii curioşi să vadă cum arăta imo- bilul monument istoric, aflat mulţi ani în restaurare.
Potrivit preotului Peter Demuth, de la Biserica Neagră, construcţia acestei case a început cam în aceeaşi perioadă cu cea a Bisericii Negre. Bogăţia ei o constituie frescele renascentiste. Într-una din camerele deschise publicului, pe boltă se puteau vedea frescele florale, dar şi o scenă biblică. „Casa aceasta a fost o casă burgheză. Această cameră se pare că era o cameră de oaspeţi, frescele având şi darul de a dov