Un număr de 21 de maeștri bucătari se întrec la Buziaș în arome. În fața ceaunelor sub care au potrivit focul, fiecare își arată talentul în orașul din județul Timiș. Evenimentul a adunat sute de gurmanzi care au așteptat încă de dimineață ca mâncarea să fie gata. Sursa: Adi Pîclişan
Duminică, toate drumurile gurmanzilor au dus la Buziaș. Aici are loc a patra ediție a Festivalului papricașului. bicătari din toate colțurile țării s-au adunat în parcul orașului. 21 dintre ei au intrat în concurs. Fiecare și-a dat silința să prepare cel mai gustos papricaș.
Puțin după ora 12, papricașul a fost terminat. Pe cât de greu s-a preparat, pe atât de repede a început să dispară din caunea. ”Nu e de mirare. La ce arome sunt în aer, umea se înghesuie să cumpere și să guste”, spun organizatorii. Gurmanții au plătit câte 10 sau 15 lei pentru câte o porție generoasă. S-au lins pe degente și spun că e dificil de ales un câștigător. ”Nu am gustat toate cele 21 de feluri preparate, dar cele cinci pe care le-am testat sunt absolut incredibile”, ne spune Ancuța Flore.
Iar când vine vorba de rețete, maeștri bucătari păstrează cu sfințenie lista secretă de ingrediente. Unii fac papricaș cu cartofi, alții cu găluște, mulți pun boia dulce alții o combină cu puțină boia iute, alții mai folosesc și pastp de tomate și alte condimente.
Festivalul Papricașului și Vinului, organizat de Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș, în colaborare Primăria Buziaș, are loc în parcul din localitate, în zona cazinoului. Focurile de sub cazane s-au aprins la ora 10,30 și rămân deschise până diseară la ora 19.00.