Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele sternului. E cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de poziţia toracelui, respectiv de poziţia culcat imediat după masă, de mesele reci sau fierbinţi, de fumatul excesiv şi de alcool.
Iată cu ce o puteţi trata:
Ţintaură, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.
Suc de cartof crud. 2-3 cartofi cu coaja roşie, bine spălaţi, se introduc cu tot cu coajă în storcător; se consumă imediat (proaspăt), pe stomacul gol, dimineaţa, 50-70 ml.
Apă de argilă. În 200 ml de apă plată se pun 5 g de argilă, se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn şi se lăsă de seara până dimineaţa; dimineaţa se consumă apa limpede de deasupra argilei (nu se amestecă), pe stomacul gol; cura se ţine 21 de zile, apoi se face pauză 21 de zile; cura se poate relua de 5-6 ori.
Crampele trec cu busuioc
Crampele la stomac reprezintă durerea însoţită de senzaţia că stomacul se strânge.
Lămâia te scapă de balonare
Balonarea reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. Iată ce vă ajută: O alimentaţie bogată în sucuri de morcov, varză albă şi cartofi cruzi; zilnic se consumă alternativ unul dintre acestea, câte 100 de ml, dimineaţa, pe stomacul gol. Infuzie din o jumătate de lămâie la 400 ml de apă clocotită; se bea caldă – o jumătate din cantitate înainte de masă şi o jumătate din cantitate după masă. Infuzie dintr-o linguriţă de fructe de coriandru zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.
www.clicksanatate.ro
Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele sternului. E cauzată de refluxul gastro-esofagia