Dieta Raw Vegan este un stil de viaţă care prinde tot mai mult teren şi în România. Acest regim este un fel de dietă vegetariană, în care alimentele se mănâncă însă doar în stare crudă.
Adepţii acestui stil de viaţă nu mănâncă lactate, brânzeturi şi carne de orice tip. Potrivit specialiştilor în nutriţie, Raw Vegan este mai mult un regim care permite consumul fructelor şi legumelor proaspete, a germenilor proaspeţi, a seminţelor comestibile, a nucilor, alunelor şi migdalelor cu o singură condiţie: acestea nu trebuie să fie preparate termic.
Această dietă permite măcinarea unor alimente, de exemplu a seminţelor, obţinerea unor pulberi din care se prepara alimente precum “pâine” raw vegan sau chiar iaurt raw vegan.
Nutriţioniştii sunt de părere că prin adoptarea acestui regim se pot preveni apariţia bolilor, printre care se numără afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi obezitatea. În plus, această dietă poate reprezenta un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus.
Dieta este puternic energizantă şi are o mare capacitate de a arde grăsimile, sunt de părere nutriţioniştii. Potrivit acestora, o regulă de bază al dietei Raw Vegan presupune să mâncaţi zilnic cereale şi seminţe grase, nuci sau mango, avocado, pentru a nu va priva organismul de anumite vitamine.
Ligia Pop a lansat recent o carte cu reţete aparţinând acestui stil de viaţă. În cartea „Reţete Vegane fără foc”, apărută la editura Curtea Veche, specialistul oferă o gamă largă de reţete care se prepară doar cu ingrediente crude, netratate termic, pline de vitamine şi enzime prezente doar în crudităţi.
Mai jos puteţi regăsi cum puteţi prepara o supă cremă fără a folosi focul.
Ingrediente:
● 300 de grame de roşii bine coapte
● un ardei roşu
● 50 de grame de nuci caju
● un sfert de dovlecel mic, curăţat de coajă
● câteva cuburi de