Cel mai mare dosar de înşelăciun bancare a fost trimis în instanţă de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Iaşi. Cauza a fost disjunsă din cel al clanului interlop ieşean Corduneanu, trimis în judecată în iulie 2010.
38 de persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Iaşi în cel mai mare dosar de ţepe bancare. Cunoşinţe şi apropiaţi ai clanului Corduneanu au fost puşi sub acuzare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.
Printre cei care vor ajunge în boxa acuzaţiilor se numără şi Corina Arta Călin, Iuliana Panagachi, Felomela Neculau, soţia fostului director de la Citadin. Aceasta din urmă este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul a fost disjuns din cel al membrilor clanului interlop Corduneanu, trimişi şi ei în judecată, în iulie 2010, pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj.
Rechizitoriu de 240 de pagini
În cele 240 de pagini ale rechizitoriului procurorii au explicat cum acţionau cele 38 de persoane şi cum au lăsat băncile fără sute de mii de euro. Potrivit anchetatorilor, o parte dintre inculpaţi ar fi reuşit să obţină credite de la diferite bănci în baza unor adeverinţe false emise, în special, de reprezentanţii firmelor Magic Garden SRL şi Karina Mobi Style.
Liderul clanului Corduneanu a fost pus în libertate
Ioan Clămparu, cel mai căutat interlop român, invitat de seamă la nunta Cordunenilor
Actele false emise de SC Magic Garden ar fi fost semnate, potrivit procurorilor, de Carmen Mihalcea, soacra lui Adrian Corduneanu şi Elena Călin, soacra lui Vasile Călin, fost Corduneanu, iar cele emise de Karina Mobi Style ar