Câteva sute de angajaţi ai televiziunii publice au protestat luni la Bucureşti, în curtea instituţiei, nemulţumiţi de concedierea colectivă în urma căreia vor fi desfiinţate aproape nouă sute de posturi. Lor li s-au adăugat alţi protestatari la Craiova, Timişoara şi Târgu Mureş. Angajaţii TVR sunt nemulţumiţi şi de componenţa comisiilor de evaluare, acuzând politizarea procesului de restructurare.
Protestatarii contestă în primul rând concedierile, spunând că e un număr prea mare şi că activitatea televiziunii publice va avea de suferit după restructurare. De altfel, reprezentanţii Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV spun că au venit la discuţii cu altă variantă în chestiunea concedierilor, dar conducerea TVR nu a ţinut cont de ea. În timpul negocierilor cu administraţia, reprezentanţii sindicatului au cerut ca numărul posturilor care vor fi desfiinţate să fie mai mic decât cifra aprobată printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie din 28 august, însă conducerea TVR a acceptat doar 55 de posturi în plus faţă de schema iniţială. Astfel că în final vor rămâne 2.395 de locuri de muncă, urmând să fie desfiinţate 872 de locuri de muncă.
Să amintim că procesul de concediere colectivă se va face în urma unor evaluări individuale, adică angajaţii TVR vor apărea în faţa unor comisii de evaluare, în funcţie de specificul postului. În noaptea de sâmbătă spre duminică, administraţia Societăţii Române de Televiziune a afişat pe site-ul intern al instituţiei comisiile care îi vor evalua pe angajaţii TVR, în vederea aplicării planului de restructurare. Claudiu Săftoiu, preşedintele director general al TVR, declara recent într-un interviu pentru HotNews.ro că vor fi 13 comisii, repartizate pe domenii de activitate, iar fiecare comisie va fi formată din cinci persoane. Comisiile au fost votate de Consiliul de Administraţie, dar la ora actuală există o