Un amplu proiect privind conservarea speciilor şi habitatelor naturale se derulează în Parcul Naţional Călimani. Programul are o valoare de 4,5 milioane de lei şi este implementat de Asociaţia Tăşuleasa Social.
Una dintre activităţile principale ale acestui proiect vizează revizuirea planului de management al Parcului Naţional Călimani în ceea ce priveşte măsurile speciale de conservare care se impun pentru speciile şi habitatele de importanţă comunitară aflate pe suprafaţa acestuia.
Activităţile proiectului se desfăşoară în cadrul Parcului Naţional Călimani dar şi în mai multe localităţi din judeţele Suceava, Bistriţa Năsăud, Harghita şi Mureş.
Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în cadrul Programului Operaţional Sectorial MEDIU şi se va încheia pe 19 ianuarie 2014.
Parcul Naţional Călimani are o suprafaţă de 24.041 hectare, iar în interiorul său există trei arii naturale protejate de interes naţional: Rezervaţia peisagistică 12 apostoli, Rezervaţia ştiinţifică de jnepeniş cu Pinus cembra şi Rezervaţia peisagistică mixtă Iezerul Călimanului.
Pe suprafaţa parcului au fost identificate un număr de minim de 187 specii de ciuperci, 96 de specii de muşchi, 104 specii de licheni, 774 specii de cormofite, 236 specii de microartropode edafice, 67 specii de insecte, trei specii de peşti, opt specii de amfibieni, cinci specii de reptile, 108 specii de păsări şi 20 de specii de mamifere.
Intră pe suceava.adevarul.ro pentru a afla noutăţi!