De obicei, frigiderul este locul unde se tin alimentele, dar diverse alte lucruri sunt depozitate aici, pentru a li se prelungi perioada de valabilitate.
Totusi, cateodata, mai mult rau faci pastrandu-le in acest fel. Iata ce nu isi are locul in frigider, conform Real Simple:
Cartofii
Prin refrigerare, este afectat gustul cartofilor, asa ca este cel mai bine sa ii depozitezi in camara. Pungile de plastic grabesc stricarea lor, caci retin umiditate, asa ca este bine sa fie evitate.
Painea
Frigiderul o usuca foarte repede, asa ca este mai bine sa stea la temperatura camerei.
Ceapa
Cel mai bine e sa pastrezi ceapa intr-un recipient unde sa fie bine aerisita, la temperatura camerei. Tine-o departe de cartofi, caci acestia emit umezeala si gaze care pot sa duca la o putrezire mai rapida a cepei.
Bateriile
Cel mai bine este sa le tii intr-un sertar la racoare, dar nu in frigider, caci temperaturile prea scazute le scad performanta.
Rosiile
Si acestea isi pierd din gust atunci cand sunt tinute in frigider. Cel mai bine le tii in camara, intr-o punga de hartie. Odata ce sunt coapte, vor rezista 3-4 zile.
Cafeaua
Figiderul creaza condens, care afecteaza aroma cafelei, fie ca este boabe sau macinata.
Oja
Unele femei tin oja in frigider, crezand ca astfel va rezista mai mult. Din contra, insa, in acest fel se va ingrosa mai repede.
De obicei, frigiderul este locul unde se tin alimentele, dar diverse alte lucruri sunt depozitate aici, pentru a li se prelungi perioada de valabilitate.
Totusi, cateodata, mai mult rau faci pastrandu-le in acest fel. Iata ce nu isi are locul in frigider, conform Real Simple:
Cartofii
Prin refrigerare, este afectat gustul cartof