Unul dintre cei cinci angajaţi ai CET Brăila, aflaţi de cinci zile în greva foamei, a ajuns la spital, după ce indicele glicemic i-a scăzut sub 52, iar medicii au stabilit că trebuie să-i administreze perfuzii
UPDATE. Protestatarii au renunțat la greva foamei după ce autoritățile locale au luat decizia de a discuta mâine în Consiliul Local Brăila despre situația CET-ului din oraș. În plus, în urma grevei, autoritățile de la București au decis să facă o întâlnire pe 15 octombrie la Ministerul Administrației cu specialiști din Ministerul Economiei și Ministerul de Finanțe pentru a vedea cum pot fi salvate CET-urile din țară, majoritatea lor fiind în faliment.
Potrivit liderului Sindicatului Liber CET, Gheorghiţă Pîrlog, Georgel Cristescu, de 45 de ani, operator termoficare, a fost luat cu salvarea după ce asistenta venită să le monitorizeze starea de sănătate a constatat că organismul acestuia cedase.
''Colegul nostru a fost luat cu salvarea şi dus la spital, iar locul lui a fost luat de un altul, aşa că suntem iarăşi cinci în echipă. Este vizibil că toţi colegii aflaţi în greva foamei sunt afectaţi fizic, dar nu ne lăsăm. Până nu ne dau banii, nu încetăm protestul. Cei de la primărie nu au venit nici măcar cu o sticlă cu apă la noi. O să ne mutăm cu protestele în faţa primăriei, să cerem demisia primarului'', a declarat Gheorghiţă Pîrlog.
Proteste și în curtea unității
În afară de cei cinci angajaţi aflaţi în greva foamei, protest care se desfăşoară în biroul directorului, alţi două sute protestează în curtea instituţiei, motivele fiind acelea că nu şi-au primit în ultimele trei luni salariile şi bonurile de masă.
Liderul Sindicatului Liber CET le-a lansat invitaţia de a se alătura protestului şi celor 5.000 de abonaţi ai CET Brăila, având în vedere că soarta sistemului centralizat de încălzire este incertă în această ia