Alexandru Bădan este programatorul care a proiectat aplicaţia bisericească Consilierul Caliopie a avut ideea de a promova Mănăstirea Argeşului pe smartphone Cine doreşte să citească rugăciuni pe telefon poate descărca gratuit aplicaţiaPotrivit programatorului Alexandru Bădan, cel care a lucrat la proiect, interfaţa iniţială de ghid virtual a fost îmbogăţită cu opţiunea de a primi şi rugăciuni. Un meniu prin care oamenii au acces la rugaciuni şi acatiste din arhiva mânăstirii Curtea de Argeş. „Aplicaţia are mai mult avantaje care fac utilizarea ei atractivă şi foarte uşor de utilizat. Există inclusiv o alarmă prin care utilizatorul va intra direct în rugăciunea pe care şi-a programat-o odată ce îşi deblochează tastatura. De asemenea, fiecare persoană îşi poate stabili o listă de rugăciuni favorite", a explicat programatorul. Bădan a mai adăugat că aplicaţia va fi distribuită gratuit, spre deosebire de cele similare care există deja, dar care însă costă un dolar. Mai mult decât atât, softul este optimizat pentru toate telefoanele iPhone, având o grafică originală.
O altă opţiune a aplicaţiei proiectate pentru a atrage enoriaşii este accesul la cele mai noi ştiri ale Arhiepiscopiei Argeşului: hramuri, pelerinaje, acţiuni ale Bisericii Ortodoxe, întâlniri şi vizite ale înalţilor prelaţi, evenimente de caritate organizate de instituţiile Bisericii, regulamente noi, dar şi colaborări cu alte rituri.
Părintele Caliopie: „Sunt atâtea aberaţii pe net, de ce să nu fie şi rugăciuni?"
Cel care a avut ideea aplicaţiei este părintele Caliopie, consilier eparhial la Arhiepiscopia Argeşului. Extrem de încântat de iniţiativă şi mizând pe un real succes al acesteia, el a povestit pentru cancan.ro că aplicaţia vine ca urmare a unor studii. „Dorim să promovăm acest monument istoric pentru că este unicat. Avem statistici care arată că în ultimii ani a scăzut interesu