Angajaţii CET Brăila au încetat greva foamei, formă de protest declanşată pe data de 4 octombrie Sursa: Remus Suciu
Motivul protestelor era faptul că muncitorii nu şi-au încasat, în ultimele trei luni, salariile şi bonurile de masă, promisiunea fiind că vineri îşi vor primi o parte din restanţele salariale şi va fi repornit fluxul de producţie.
Potrivit liderul Sindicatului Liber CET, Gheorghiţă Pîrlog, decizia renunţării la proteste a fost luată marţi în urma discuţiilor avute cu consilierul local municipal independent Simona Drăghincescu, care le-a promis că, în cazul în care nu li se vor rezolva problemele, li se va alătura grevei foamei.
"Din discuţiile pe care le-au avut la Primărie doamna Simona Drăghincescu şi consilierii PPDD, am înţeles că vineri trebuie să primim o parte din banii pentru repornirea instalaţiilor şi avansul lunii august şi lichidarea lunii iulie. Dacă nu se rezolvă nimic în două săptămâni, la următorul protest doamna Simona Drăghincescu a promis că ni se alătură grevei foamei. Ori rezolvăm, ori murim. Promisiunea a fost că ne sprijină din toate punctele de vedere, până la rezolvarea situaţiei de la CET şi recuperarea restanţelor salariale. Noi nu vrem decât drepturile pentru perioada în care am lucrat", a declarat Gheorghiţă Pîrlog.
La solicitarea Simonei Drăghincescu şi a consilierilor PPDD, cărora li s-a alăturat preşedintele filialei, Sorin Ovidiu Bălan, vineri va fi convocată o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal special pentru rezolvarea problemelor de la CET.
După declanşarea grevei foamei la CET, unul dintre cei cinci grevişti a ajuns la spital, indicele glicemic scăzându-i sub 52, iar medicii au stabilit că trebuie să îi administreze perfuzii.
În afară de cei cinci angajaţi aflaţi în greva foamei, protest care s-a desfăşurat în biroul directorului gener