Proiectele mari sunt soluţia de dezvoltare a relaţiilor bilaterale, iar parteneriatul cu Turcia este unul capabil să genereze succes într-o economie globalizată şi în criză, a spus, marţi, Sorin Dimitriu, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, în deschiderea Forumului România - Turcia pentru Investiţii şi Comerţ.
”Un proiect important care face România atractivă este şi atragerea fondurilor europene pe Strategia Dunării, dar nu numai. Este un moment important pentru atragerea investiţiilor străine în România, atât din Turcia, cât şi din China. Conform unor analize internaţionale, China s-ar putea confrunta cu o criză economică puternică, ceea ce va duce la relocarea unor companii mari în ţări din Uniunea Europeană, precum România, Bulgaria sau Ungaria. De aceea, trebuie să dăm dovadă de abilitate pentru a atrage aceste investiţii, dar şi să creăm un cadru fiscal predictibil”, a spus Sorin Dimitriu, citat de Agerpres.
Forumul România - Turcia pentru Investiţii şi Comerţ a adus la Bucureşti peste 250 de oameni de afaceri. Principalele domenii de activitate ale firmelor participante sunt producţia, comerţul cu hârtie, ambalaje, materiale plastice, piese de schimb, material de construcţii, maşini, confecţii textile, încălţăminte, consultanţă în afaceri.
”La sfârşitul anului 2011, volumul de schimburi comerciale bilaterale între Turcia şi România s-a ridicat la şapte miliarde de dolari şi sperăm că acest nivel va fi menţinut şi în anul 2012. Până în prezent, am dus la capăt o serie de proiecte mari şi dorim ca şi în viitor să avem o colaborare cel puţin la fel de eficientă”, a spus ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, Ömür Şölendil, potrivit aceleaiși suurse.
Înn Romania erau înregistrate, la finele lunii mai, anul acesta, 12.900 de societăţi comerciale cu capital turc, valoarea capitalului subscri