Expoziţia de fotografie "Apeducte din Portugalia", semnată de Pedro Inácio, este organizată de Camões, Instituto da Cooperação e da Língua în parteneriat cu Fundaţia Elena Surdu-Stănescu şi în colaborare cu Muzeului Naţional de Istorie al României. Poate fi vizitată între 16 - 29 octombrie 2012, la Muzeul Naţional de Istorie al României.
Documentarea fotografică a celor douăzeci de apeducte din expoziţie poate fi văzută şi înţeleasă din perspectivă istorică şi arhitecturală. Acest patrimoniu cultural difuzat pentru prima dată la nivel internaţional evidenţiază monumente legate de istoria artei şi de aprovizionarea cu apă din Portugalia, construite, majoritatea, între secolele al XVI-lea şi al XIX-lea. Structurile sunt prezentate în funcţie de localizarea geografică, de la nordul la sudul ţării, un factor important pentru tipologia fiecărui apeduct.
Iniţiativa fotografică urmăreşte atât să documenteze apeductele portugheze, cât şi să aducă un tribut tuturor celor responsabili (portughezi şi străini) punând accent pe arta şi priceperea cu care au construit o moştenire culturală şi istorică aparte. (Pedro Inácio)
Pedro Inácio, muzeolog de profesie, este coordonatorul Muzeului Apei din Lisabona şi vice-preşedintele Asociaţiei Portugheze de Muzeologie. Din 2005 participă la expoziţii colective sau individuale în Portugalia şi în străinatăte, iar temele sale preferate sunt natura şi arheologia indsutrială. Cele douăzeci de fotografii ale lui Pedro Inácio poartă până la Bucureşti, precum apeductele care purtau apa de la izvor, poveşti din istoria şi arhitectura Portugaliei.
Expoziţia de fotografie "Apeducte din Portugalia", semnată de Pedro Inácio, este organizată de Camões, Instituto da Cooperação e da Língua în parteneriat cu Fundaţia Elena Surdu-Stănescu şi în colaborare cu Muzeului Naţional de Istorie al Români