Din cele 67 de spitale din oraşele mici închise în 2011, 21 au devenit cămine de bătrâni, 10 au fost redeschise ca spitale, şapte au devenit centre multifuncţionale, iar restul de 29 au rămas închise.
Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, din totalul celor 67 de spitale închise pentru reorganizare la 1 aprilie 2011, în mandatul lui Cseke Attila, 21 au fost transformate şi funcţionează cu statutul de cămin pentru îngrijirea bărânilor.
Alte zece unităţi sanitare au fost redeschise ca spitale, iar şapte au fost reorganizate şi funcţionează cu statut de centre multifuncţionale, potrivit sursei citate.
Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Buftea, care dispune şi de un ambulatoriu integrat în mai multe specialităţi, a fost redeschis luni, după un an şi opt luni de inactivitate. Spitalul din Buftea este primul din seria celor şase care au solicitat redeschiderea ca spital sau centru de sănătate. Potrivit fostului ministru al sănătăţii Vasile Cepoi, celelalte cinci dintre cele 67 închise la 1 aprilie 2011 sunt cele din Bumbeşti Jiu, Ocna Mureş, Dărăbani, Băneasa şi Târgu-Bujor.
În aprilie 2011, la două săptămâni după închiderea spitalelor, ministrul sănătăţii Cseke Attila declara că reprofilarea celor 67 de unităţi sanitare va aduce o economie de 175 milioane de lei la bugetul de stat, scopul opririi finanţării fiind, printre altele, ineficienţa respectivelor unităţi.
La rândul său, preşedintele Traian Băsescu declara, în aprilie 2011, că susţine programul iniţiat de Cseke Attila, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă. "Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura pop