Pădurile Sucevei s-au dovedit încă o dată extrem de atractive pentru străini, în special cei pasionaţi de vânătoare. Aşa se face că, de la începutul lunii septembrie şi până acum, aceştia au scos din buzunare nu mai puţin de 42.000 de euro pentru vânătoarea de cerbi şi 4.000 de euro pentru a împuşca câţiva mistreţi, acestea fiind tarifele de vânătoare încasate de Direcţia Silvică Suceava în această toamnă. În total, străinii au împuşcat 21 de cerbi şi trei mistreţi, vânătorii plătind şi peste 2.000 de euro pentru un trofeu de cerb, în vreme ce cea mai mare sumă încasată în această toamnă pentru colţii unui mistreţ a fost de 1.350 de euro, trofeul având o lungime de 26 de cm.
Acestor venituri li se adaugă şi cele din valorificarea cărnii animalelor vânate, de unde s-au mai încasat aproape încă 10.000 de euro, încât activităţile de vânătoare au adus venituri de peste 55.000 de euro în mai puţin de o lună de zile, după cum a precizat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.
Cea mai mare parte a veniturilor încasate din vânătoare sunt folosite pentru asigurarea hranei animalelor sălbatice şi gestionarea fondurilor de vânătoare ale Direcţiei Silvice Suceava.
Rezultatele obţinute de suceveni sunt cu atât mai meritorii cu cât vremea nu a fost deloc una prielnică, din cauza temperaturilor mult prea ridicate pentru această perioadă a anului, după cum a explicat şeful Biroului de Vânătoare din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, Cristian Tomniuc.
Pe de altă parte, criza economică din întreaga lume s-a făcut simţită şi în domeniul vânătorii, la nivelul întregii ţări înregistrându-se o scădere semnificativă a numărului de solicitări, dar, cu toate acestea, la Suceava continuă să vină an de an o mulţime de vânători, fermecaţi de frumuseţea locurilor, dar şi de oamenii pe care i-au cunoscut aici.
Străinii veniţi să trăiască aventuri vânătoreşti p