După jumătate din şedinţa de marţi atitudinea speculatorilor era una în nota ultimei perioade, majoritatea preferând să adopte o politică de aşteptare. Efectele situaţiei se observau în lichiditatea redusă. Numărul contractelor era mic, de numai 552 iar valoarea aces-tora se situa la 5,8 milioane lei. Cotaţiile derivatelor de la Sibex au evoluat mixt, testând atât teritoriul pozitiv cât şi negativ.
La ora 16.15 cel mai tranzacţionat produs era derivatul pe Dow Jones. Cotaţia indicelui, estimată de jucătorii de pe piaţa sibiană a evoluat nehotărât. La ora precizată se observa o scădere uşoară de 3 punc-te, cotaţia valorând 13.508 puncte. În SUA, preţurile futures ale indicilor au înregistrat variaţii modeste, fluctuând între creşteri şi scăderi, după ce Fondul Monetar Internaţional a redus previziunile privind creşterea economică globală. În condiţiile variaţiilor reduse, speculatorii de la Sibex aşteptau conturarea unei direcţii clare în funcţie de evoluţia de la NYSE.
Pe segmentul derivatelor valutare interesul era scăzut. Numărul contractelor EUR/USD_RON era sub 100 pe scadenţa decembrie. Deşi a deschis pe plus, direcţia s-a schimbat rapid, de la a doua tranzacţie, iar cotaţia euro a intrat pe scădere, situaţie care persista şi la ora 16.15 când deprecierea era de 0,26% iar moneda comună valora 1,29400 USD. Direcţia negativă de pe piaţa sibiană era una conformă evoluţiei externe, euro depreciindu-se faţă de dolar şi yen după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a declarat că moneda unică se confruntă cu riscurile instabilităţii financiare. Euro s-a depreciat faţă de majoritatea valutelor de referinţă după ce FMI a spus că economia regiunii se va contracta cu mai mult decât se estimase iniţial.
În sectorul derivate pe acţiuni se tranzacţionau derivatele SNP, o acţiune fiind cotată pe decembrie la 0,3950 lei, în minus cu 2,47%.