Viceprimarul Răzvan Popa a anunțat că, de astăzi, a început distribuirea abonamentelor gratuite pentru elevi pentru trei dintre liceele din municipiu (Apriliy Lajos -vreo 600 de abonamnte, Groigore Moisil – 400, Nicolae Titulescu – 500). Vestea bună este acompaniată de modul birocratic (imbecil, după cum se exprima cineva) în care este pusă în aplicare o hotărâre de Consiliu Local.
Vina nu-i aparține neapărat viceprimarului Popa, care a trebuit să facă față unei presiuni imense atât a timpului, cât și a pune în aplicare o măsură de ordin social. Ideea este că această gratuitate pentru elevi s-a votat în luna mai, la propunerea primarului George Scripcaru, cu câteva zile înainte de alegerile locale.
Că a fost o chestiune făcută pe genunchi, cu efect strict electoral, se vede în acest moment, pentru că nici Scripcaru și nici fosta gașcă de consilieri PDL nu și-a bătut capul să pună la punct un mod de aprobare nebirocratic al abonamentelor pentru elevi. Pe principiul, să câștigămn noi alegerile, că dacă nu, n-au decât să se spele pe cap cu ce am votat noi ăia care vin în locul nostru.
La această oră, cei 35.000 de elevi din Brașov trebuie să vină cu declarații-tip semnate de către unul dintre părinți, prin care cer gratuitate pentru una sau două linii pe RAT. Dacă vor doar o linie, mai e cum mai e, dar dacă vor două, trebuie să vină cu justificări, nu care cumva să se plimbe elevul cu RAT-ul, cum fac nesimțiții de pensionari, după cum gândește nesimțitul de „manager“ (?) ale regiei de transport, Augustin Pulpea.
După ce se adună toată hârțogăraia asta, este trimisă la Primărie, unde se verifică caz cu caz. Apoi, dacă vreunul dintre funcționari are vreo nelămurire sau suspiciune, trimite înapoi la școală documentația care prezintă semne de întrebare (!) și așteaptă răspuns edificator, că X-ulescu trebuie să i se dea abonament pe două linii. Acum