Elevii claselor a VIII-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a de la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărăşeşti au marcat, ieri, Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în cadrul unui workshop. Elevii au avut şansa să afle lucruri interesante, care au marcat istoria poporului evreu. Prin activităţile desfăşurate, s-a dorit sensibilizarea tinerilor cu privire la problematica discriminării şi la dezvoltarea unor valori şi atitudini civice, precum acceptarea diversităţii etnice, respectul reciproc şi empatia.
Scopul derulării acestui workshop a fost acela de a le prezenta elevilor trecutul recent. „Urmărim ca elevii noştri să cunoască trecutul recent, adevărul istoric şi să înveţe astfel cum să se poziţioneze în mod corect faţă de acesta. Temele puse în dezbatere fac referire la combaterea discrimnării, promovarea respectului şi a înţelegerii reciproce, dar şi la universalitatea umanismului. Din nefericire, intoleranţa, ura rasială, xenofobia şi antisemitismul se manifestă încă, în lume. De aceea, mai ales tânăra generaţie trebuie să fie educată în spiritul promovării toleranţei şi a bunei înţelegeri. Noi toţi trebuie să cunoaştem trecutul, pentru ca acest eveniment tragic, Holocaustul, să nu se mai repete“, a spus profesorul documentarist Anamaria Zaharia, consilier educativ în cadrul Liceului Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărăşeşti.
De asemenea, elevilor le-a fost prezentat şi un film documentar, intitulat „Black Sunday”, realizat de Mihnea Chelariu şi de Casa de producţie „Princess Media”, care reflectă evenimentele din timpul Pogromului de la Iaşi. Diseminarea workshopului va fi realizată prin expoziţia comemorativă „Imaginile suferinţei umane în timpul Holocaustului”.
Activitatea de ieri a fost organizată la iniţiativa şi sub coordonarea profesoarei Sanda Burlacu şi a profesorului documentarist Anamaria Zaharia.