Cine sunt cei care, pe data de 9 decembrie, ne vor cere să ne prezentăm la urne pentru a le da votul? Cine sunt cei cărora le vom acorda încrederea noastră, pentru a ne reprezenta interesele în Parlament? Ce studii au aspiranţii la mandatele de senatori şi deputaţi? Ce averi au aceştia? Sunt traseişti sau oameni care au rămas fideli unei singure doctrine, unei singure ideologii?
Prezentăm, mai jos, candidaţii pentru colegiile parlamentare din judeţul Constanţa, aşa cum arată harta candidaturilor la momentul actual.
Gheorghe Dragomir este preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa. Liderul PNL este în prezent deputat al Colegiului 1. La alegerile parlamentare din această iarnă, el va candida pentru un nou mandat pe acelaşi colegiu uninominal, din partea USL.
Dragomir s-a născut în comuna Istria, din judeţul Constanţa, pe 12 ianuarie 1963. Deputatul este căsătorit cu Doiniţa şi are doi copii, Radu Aurelian şi Adriana.
Potrivit CV-ul disponibil pe site-ul Camerei Deputaţilor, Dragomir este de profesie jurist -economist. Liberalul a absolvit, în 1990, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „A. I. Cuza" din Iaşi. Între 1995 şi 1997 a fost inspector de specialitate Serviciul impozite şi taxe Persoane Juridice în cadrul DGFPCFS Constanţa. Ulterior, devine directorul adjunct impozite şi taxe DGFPCFS Constanţa şi, în perioada aprilie 1999 - mai 2000 este directorul general adjunct al instituţiei. Traseul profesional al deputatului constănţean continuă cu funcţia de director general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa.
Liderul liberalilor constănţeni este membru al Partidului Naţional Liberal încă din 1990. În perioada 2002 - 2005, Dragomir a fost vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa fiind, în acelaşi timp, membru în Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al partidului. În iunie 2005,