Aşadar, se apropie funia de par! Calmul studiat al lui Liviu Dragnea se topeşte, încet-încet, într-o grimasă care indică frica şi anunţă panica.
Tartorul mega-fraudei electorale de la referendumul din 29 iulie pare deja prins în laţ. De fapt, a intrat singur în capcana întinsă de procurori, convins că un politician cu aşa greutate - secretar general al principalului partid de guvernământ - nu va da socoteală niciodată pentru o operaţiune de furt electoral. Ei bine, de data asta s-a înşelat. Ceea ce a mers timp de 22 de ani s-ar putea, pur şi simplu, să nu mai meargă.
Ieri, „lotul Dragnea" a fost pus sub învinuire penală. E un lot consistent, format - deocamdată - din 67 de persoane, tot atâtea piese ale unei maşinării de fraudare a referendumului. Printre cei cercetaţi se numără 49 de preşedinţi şi membri de la secţii de votare din Teleorman, Gorj şi Vrancea. Alte 18 persoane s-au ales cu dosare penale pentru că, deşi erau membri de partid, s-au „vopsit" în observatori din partea unei organizaţii nonguvernamentale - „Ţara Noastră" - şi au pătruns, astfel, în secţiile de vot „din partea societăţii civile". ONG-iştii de partid „au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Liviu Dragnea", susţine DNA. Pentru a reuşi această performanţă, falşii ONG-işti au dat declaraţii pe propria răspundere că nu aparţin niciunei formaţiuni politice. Hoţomanii sunt şi cam prostovani: scăldându-se în mocirla electorală, au lăsat urme mai mari decât cele de elefant.
Cei 49 de preşedinţi şi membri din comisii sunt acuzaţi de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale. De asemenea, se fac responsabili de introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot, peste cele „şta