Cea de-a zecea ediţie a Festivalului va cuprinde şapte spectacole, în perioada 20 octombrie – 25 noiembrie. Premiera aleasă pentru încheierea ediţiei din acest an este „Madama Butterfly”, de G. Puccini
Dacă este octombrie, atunci braşovenii se pregătesc de o nouă ediţie a Festivalului de Operă, Operetă şi Balet. Manifestare tradiţională în peisajul cultural al Romnâniei, Festivalul, ajuns deja la a X-a ediţie, se va desfăşura în perioada 20 octombrie-25 noiembrie.
Timp de 5 săptămâni, artişti din Italia, Austria, Germania, Elveţia, artişti români care cântă pe marile scene ale lumii, artişti maghiari acompaniaţi de Orchestra Operei Braşov, prim balerini ai Operei Naţionale Bucureşti, artisti lirici ai Operei vor urca rând pe rând pe scena braşoveană, pentru a oferi publicului seri de excepţie.
Gongul va dat în 20 octombrie
Anul acesta, festivalul va fi deschis, în 20 octombrie, cu opera lui Rossini, „Bărbierul din Sevilla”, în care „tonul” aparţine dirijorului din Italia: Giusseppe Carannante.
Sâmbătă, 27 octombrie va fi seara „Văduvei vesele”, a lui Fr. Lehman, o seară cu mai multe surprize, promit organizatorii.
Două gale muzicale
Festivalul din 2012 are două gale: cea a muzicii maghiare, în 3 noiembrie, în care soliştii Operei Române şi Maghiare din Cluj sub bagheta dirijoarei Incze Gergely Katalin (foto) –singura prezenţă feminină în arta dirijatului din România - vor avea propriile surprize pentru publicul braşovean. Următoarea gală este în 10 noiembrie – Marea Gală a Festivalului, când vine rândul soliştilor Operei Braşov, Corului, Baletului şi Orchestrei condusă de maestrul Dorel Munteanu, alături de invitaţi din Austria şi Elveţia să cânte şi să încânte. Seara de 17 noiembrie va fi seara „operei fără cuvinte”, mai exact seara de Balet. Exprimarea în paşi de dans, de la clasic la modern,