Procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) au continuat, ieri, ancheta în comuna Suraia, în dosarul referendumului din 29 iulie. Ca şi marţi, majoritatea celor care au fost chemaţi să dea declaraţii au fost persoane în vârstă. Din nou, oamenii au spus că au fost întrebaţi cum au votat, la ce oră au mers la vot, de ce au mers la vot şi cu cine au votat. Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, a declarat că procurorii DNA continuă acţiunile de intimidare şi hărţuire a locuitorilor din Suraia cu scopul de a-i determina pe oameni să nu se mai prezinte la vot la alegerile generale din 9 decembrie.
Procurorii Departamentului Naţional Anticorupţie (DNA) au continuat, ieri, ancheta în localitatea vrânceană Suraia, aproximativ o sută de persoane fiind vizate în dosarul referendumului din 29 iulie, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Pe parcursul întregii zile, zeci de persoane au venit la Postul de Poliţie din localitate pentru a da declaraţii. Dacă unii au venit singuri, alţii au venit însoţiţi de rude. Mulţi, bolnavi şi în vârstă, au fost aduşi cu căruţa sau chiar cu maşina poliţiei, aflată la dispoziţia celor de la DNA Bucureşti.
Oamenii au spus ieri, ca şi marţi, că au fost întrebaţi cum au votat, la ce oră au mers la vot, de ce au mers la vot şi cu cine au votat. „Am 85 de ani, dar nu am păţit aşa ceva niciodată. Să fii anchetat, pus pe drumuri să dai declaraţii, pentru că ai votat. Am fost la vot şi am spus acest lucru şi la procurori. La două săptămâni după alegeri au venit la mine doi domni, tot procurori, care m-au întrebat dacă am votat şi dacă îmi recunosc semnătura. Am spus că am votat şi că ştiu care este semnătura. Dacă mai trăiesc nu mă mai duc la vot. Să voteze cine o vrea, că eu nu mai vreau să am de-a face cu procurorii şi cu anchetele astea“, a spus Elisabeta Munteanu, în vârstă de 85 de ani.